Egészség? Pénz? Szerelem?
Kíváncsi mit hoz a jövő?
Hívja megbízható jósainkat most!
06 90 60 20 04

Próbálja ki az ingyen jóslást!

Jósoltasson ingyen, egyszerűen, bármilyen témában írásban az EZO.TV oldalán!
Keresse fel az ezo.tv oldalát, regisztráljon, majd válassza ki az önnek rokonszenves, ingyen jóslást is nyújtó jóst. Tegye fel az általános vagy konkrét élethelyzetre vonatkozó kérdését és olvassa el jósunk szakszerű válaszát, a jós aloldalán. Mindezt teljesen ingyen! További részletekért kattintson ide!
 

Jósállatok

A polip tényleg ért a focihoz, az alpakka meg hülye hozzá? A közelmúltban véget ért foci Európa-bajnokság nem csak a spanyolok diadaláról és Vad 2 István homályos látásáról marad emlékezetes, hanem a rekordszámban jósló állatokról is.

Jósolt béka, kígyó, nyúl, kutya, kanári, görény, alpakka, malac és a varsói állatkert elefántja is, ám egyikük sem tudott olyan népszerűségre szert tenni, mint két évvel ezelőtt Paul, a polip, „aki” a dél-afrikai világbajnokság alatt jósolt, nagyjából hibátlanul. Sajnos Paul nem érte meg az EB-t, a helyettesei pedig hol látványosan, hol szépen, csendesen, de egytől-egyig leszerepeltek.

A foci eredményeket megjósló állatok jó látványelemként dobják fel a televízióműsorokat, de természetesen nem mondhatjuk, hogy az állatok valóban előre látják a focieredményeket, hiszen az ő élethelyzetük és a jóslandó esemény közt akkora a távolság mind térben, mind időben, hogy nyugodtan kimondhatjuk: ilyen absztrakciós képessége egy állatnak nem lehet. És akkor még csak arról beszéltünk, hogy az állat esetleg megértené, miről van szó, és ehhez jön még, hogy tippeljen, sőt el is találja, mi fog történni.

Egyszóval nem más ez, mint jó móka, de azért ne higgyük, hogy bizonyos állatok bizonyos helyzetekben nem tudják előre jelezni a természet egyes jelenségeit. Nem annyira viccesek ezek a jóslatok, mint a meccsekről szóló ingyen jóslás, de roppant tanulságosak.

Minden bizonnyal sokan láttak már madárrajt alacsonyan szállni vihar előtt, ahogy a befőttesüvegben a létrára felmászó béka-előrejelzés sem ismeretlen. Senki sem tudja bizonyosan, hogy az állatok ilyen jellegű megérzései fizikai jelenségek, vagy inkább lelki eredetűek.

A népi eredetű megfigyelések – például a veréb a porban hempereg eső előtt – újabban már tudományos bizonyítást is nyernek.

Legutóbb a hét és fél évvel ezelőtti cunami az Indiai-óceánon állította a középpontba a kérdést. A fél világrészt érintő katasztrófa során egymást egyáltalán nem ismerő különböző fajok menekültek meg, s ahol a helyi lakosság ismerte az állatok viselkedésének vélt okát, ott az emberek nagy része is megmenekült. A cunamit követő időszakban a kutatók célzottan kezdték figyelni az állatokat, így láthatták, hogy földrengések előtt több a partra vetett bálna, mint máskor. De a legérdekesebb megfigyelés az volt, hogy a San Francisco-i földrengések időpontja előtti napilapok apróhirdetéseit vetették össze egy katasztrófával nem sújtott időszakéval. S láá csodát – körülbelül 5-ször annyi elveszett kutyát és macskát kerestek a földrengések előtt, mint máskor.

A kedvencek megérezték a bekövetkező vészt.

Hallgassunk rájuk jobban a katasztrófáktól ritkán érintett Kárpát-medencében is!


Vissza