Egészség? Pénz? Szerelem?
Kíváncsi mit hoz a jövő?
Hívja megbízható jósainkat most!
06 90 60 20 04

Próbálja ki az ingyen jóslást!

Jósoltasson ingyen, egyszerűen, bármilyen témában írásban az EZO.TV oldalán!
Keresse fel az ezo.tv oldalát, regisztráljon, majd válassza ki az önnek rokonszenves, ingyen jóslást is nyújtó jóst. Tegye fel az általános vagy konkrét élethelyzetre vonatkozó kérdését és olvassa el jósunk szakszerű válaszát, a jós aloldalán. Mindezt teljesen ingyen! További részletekért kattintson ide!
 

Egy ősi jóslat

Vannak jóslatok, amelyek nem csupán emlékezetesek, de bizony súlyos tanulságokkal is szolgálnak.

Megnyugtató, amit napjaink jósai hirdetnek röplapon, interneten, képes magazinokban: a sors, a jövő kifürkészhető, de egyben irányítható is. A jóslat csak lehetőséget kínál, az individuum maga dönti el rálép-e az adott, rögös vagy rögtelen, síkos vagy recés útra. De mindig hangsúlyosan szerepel: van választásunk. Tulajdonképpen csak az étlap szabott, de mi magunk döntjük el, rántott karajt vagy omlós bélszínt, esetleg egy odakozmált, íztelen főzeléket választunk-e. (Persze van látszólagos választás is azért – mondjuk háromféle főzelék és feltét van csak a lapon.) Na ez a legteljesebb szépítése mindannak, amiről egy valódi, kőkemény, hardcore, klasszik jóslat szól.

Vizsgáljuk meg közelebbről az egyik, legszélesebb körben ismert jóslatot. Ez pedig nem más, mint az Oidipusz királyt érintő jóslat. Oidipusz apja, Laiosz a családi köteléket megbontó tettet hajtott végre: elrabolta Pelopsz fiát, Khrüszipposzt. Pelopsz átka pedig nem más, mint hogy Laiosz gyermeke megöli apját s anyjával hál. Ezt Oidipusz születésekor meg is jósoljál Laiosznak, aki átszúratja a gyermek bokáját, s kiküldi a sötét rengetegbe, hogy ott pusztuljék. A szolga viszont megsajnálja a gyereket, és helybélieknek adja, majd végül a korinthuszi királyhoz kerül, aki sajátjaként bánik vele. A fiú nem is tudja a titkot, mást hisz szüleinek, ám a jósdát felkeresve meghallja a jóslatot. Elmenekül Korinthoszból a jóslat elől. Útközben leszúrja a szembejövő kellemetlen kötekedőt, majd Thébában királlyá koronázzák, s elnyeri az özvegy királyné kezét. Vagyis megölte apját, s anyjával hált. A jóslat bekövetkezett, pedig Oidipusz mindent megtett, hogy ez ne következzen be. A sorsát elkerülni nem tudta.

Szóval akkor most van választás vagy nincs választás?


Vissza