Egészség? Pénz? Szerelem?
Kíváncsi mit hoz a jövő?
Hívja megbízható jósainkat most!
06 90 60 20 04

Próbálja ki az ingyen jóslást!

Jósoltasson ingyen, egyszerűen, bármilyen témában írásban az EZO.TV oldalán!
Keresse fel az ezo.tv oldalát, regisztráljon, majd válassza ki az önnek rokonszenves, ingyen jóslást is nyújtó jóst. Tegye fel az általános vagy konkrét élethelyzetre vonatkozó kérdését és olvassa el jósunk szakszerű válaszát, a jós aloldalán. Mindezt teljesen ingyen! További részletekért kattintson ide!
 

A delphoi jósda titka

A világtörténelem legismertebb jósdája a görögországi Apollón-szentély Delphoi városában. De azt már jóval kevesebben tudják, miért ott épült a híres jóshely, ahol a mai napig turisták ezrei koptatják a lábukat nap mint nap.

A delphoi jósda püthiái (jósnői) évszázadokon keresztül ontották magukból a rejtélyesebbnél rejtélyesebb, hangzatosnál hangzatosabb, homályosnál homályosabb, titokzatosnál titokzatosabb jóslataikat. A nagy és állandónak mondható siker és ismertség ellenére nincs tudomásunk arról, hogy miként zajlott a püthia kiválasztása, annyit tudunk, hogy testileg és lelkileg is nyitottnak kellett lennie. Továbbá azt is, hogy a fiatal szüzeket idővel az idősebb mamócák váltották (50-nél idősebbek), de nem ám a jósláshoz esetlegesen szükséges bővebb, gazdagabb élet- és egyéb tapasztalat okán, hanem mert nőtt a veszteséglista – a szüzeket ellopkodták egyes, a jövőn kívül másra is kiváncsi látogatók. Egyszóval nem a jósnők képességeiben rejlett a tartós siker. Az idővel háttérbe szoruló vallási hevület sem magyarázza ezt, sőt a hanyatló időszak részrehajló – azt mondom, amit akarsz, ha fizetsz – jövendölései sem az, ami a máig tartó hírnevet okozza.

Már az ókorban írtak a szerzők mindeféle gázokról, melyek befolyásolták a jósnők tudatát, de ezeknek a nyomára sokáig nem bukkantak a kutatók. Az elmúlt húsz évben azonban mind a tudatzavart és auforiát kiváltó etilént, mind az oxigénhiányos állapotot, így extázist okozó metán nyomait kimutatták Delphoi sziklái közt.

Vagyis a jóslatok ebben a légkörben születtek. A püthiák be voltak lőve.


Vissza